• Waarom Eerlijke Taxi Groningen

Eerlijke Taxi Groningen is opgericht om de oneerlijkheid in de taxi branche en dus ook in Groningen (her)kenbaar te maken. 

Zo hebben wij meerdere ervaringen van klanten aangehoord en geïnventariseerd. De klant behoort koning te zijn en zeker geen melkkoe die door diverse malafide taxichauffeurs (bedrijven) worden uitgemolken. 

Vanaf 1 juli 2016 dienen alle taxi's voorzien te zijn van een Boord Computer Taxi (BCT). Let hier dus op als u gebruik maakt van een taxi. 

Illegaal taxivervoer wordt in de volksmond 'snorren’ genoemd, of 'zwarte taxi'. Het gaat om aanbieders van personenvervoer die niet in het bezit zijn van de vereiste vergunning (afgegeven door Kiwa Register B.V.) en dus ook niet gebruik maken van de BCT. Vaak zijn dit de taxi's waarbij je vaak achteraf bedrogen uitkomt qua rit (prijs).

 

  • Eerlijke concurrentie en ritprijzen

Een aantal ondernemers maakt het nu voor de rest van de markt bijzonder lastig. Deze ondernemers frauderen met de gegevens van de ritten en de arbeids- en rusttijden.

Ondernemers die dit niet doen, worden benadeeld in hun bedrijfsvoering. Door een betere en meer volledige controle dankzij de digitale registratie van de boordcomputer taxi krijgt oneerlijke concurrentie minder kans.

 

  • Voorbeelden van oneerlijke ritten en concurrentie
  1.  In ontwikkeling